Zařazujeme nové školení: Základy elektrotechniky pro automechaniky

Od května tohoto roku, kdy proběhlo první školení v našem školicím středisku automobilové diagnostiky až do teď, jsem se na našich kurzech setkal s mnoha účastníky – automechaniky a musím říci, že jsem velmi potěšen tím, jací lidé se těchto kurzů účastní. Jsou to odborníci, kteří mají opravdu zájem se vzdělávat a učit se novým věcem.

I když samozřejmě vím, že mají svojí práci rádi a dělají ji správně a svědomitě, tak si říkám, že jim třeba i naše kurzy pomohly se posunout dále v oboru diagnostiky a tím k větší spokojenosti jejich zákazníků.

Spolu s tím jsem ale také pozoroval, jaké znalosti a informace z pohledu diagnostiky v autoopravárenství nejvíce chybějí a zjistil jsem, že jsou to základní znalosti obecné elektrotechniky. Vím, že mnoho automechaniků má zájem naučit se pracovat s osciloskopem, nebo vyhledávat chyby v datových sběrnicích a další. Začít se ale učit takovéto dovednosti bez znalostí obecné elektrotechniky není příliš efektivní.

Když se na tím zamyslím, tak tuhle situaci chápu. Obor automechanik byl dříve veskrze strojní obor a elektrotechnika do něj patřila spíše okrajově. Bohužel v mnoha školách to tak vydrželo do dnešních dní a to i u oborů, jako je autotronik či diagnostik, pro které by měla být elektrotechnika stěžejní.

 

Kde se tedy můžeme něco o základech elektrotechniky dozvědět?

Od února 2022 spouštíme v našem školicím středisku automobilové diagnostiky kurz Základy elektrotechniky pro automechaniky, který se bude konat paralelně s již probíhajícími kurzy Logická diagnostika a Osciloskopická diagnostika 1. Na tyto kurzy se budete moci přihlásit a více se o nich dozvíte na www.diagnostickecentrum.cz a na stránkách Autoexpertu. Moc rádi vás u nás uvidíme.

Sdílej článek:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn